NS verwijdert alle bankjes op Rotterdam CS

0
79
Foto: Rijnmond

ROTTERDAM – De Nederlandse Spoorwegen hebben vrijdagmiddag in de hal van het centraal station Rotterdam alle bankjes verwijderd. Volgens een NS-woordvoerder hadden daklozen en alcoholisten bezit genomen van de bankjes. Dat zorgde voor overlast en een gevoel van onveiligheid. Niet iedereen is het daarmee eens.

Het gaat om de bankjes die ín de stationshal staan, vóór de controle poortjes die toegang bieden tot de treinen. De hal is overdekt en deels verwarmd en de bankjes waren daarom geliefd bij mensen die op straat leven, vooral bij slecht weer en in de winter.

De bankjes werden gretig gebruikt door daklozen. Ze hingen er dag in dag uit rond en sommigen sliepen er zelfs op. De omgeving van de bankjes was geregeld vies, er werd volop alcohol gebruikt en de ‘hangzwervers’ waren luidruchtig, zegt een woordvoerder van de NS.

Volgens hem kwamen er geregeld klachten binnen van reizigers en NS-medewerkers. Mensen raakten geïrriteerd of voelden zich onveilig. Een tijdje zijn er linten omheen geplaatst, maar die werden iedere keer weggehaald. “Ook wegsturen had geen zin. En veiligheidspersoneel dat er iets van zei, werd uitgescholden. Daarom hebben we in overleg met de gemeente en ProRail besloten om de bankjes voorlopig weg te halen. Over een paar maanden kijken we of ze weer terug kunnen worden geplaatst.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Rijnmond.