Nuttige overwinning Drechtstreek tegen GJS

0
593

PAPENDRECHT – In de voor Drechtstreek heel belangrijke wedstrijd tegen het Gorkumse GJS kwamen de Papendrechters eindelijk weer eens als winnaars uit de strijd. Net als eerder in het seizoen won Drechtstreek met 1-0. In het eerste kwartier van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en beide keepers werden behoorlijk op de proef gesteld.

Bij GJS was het de snelle Quincy Bartens die over links voor enkele snel opgezette acties zorgde. Toch was het aan de andere kant Koen Lighaam die in de veertiende minuut een goede voorzet over rechts achter doelman Raymon den Haan wist te koppen. Het spel golfde daarop op en neer en beide keepers hadden bepaald geen rustige middag. Zo wist bij Drechtstreek Marvin Straver een hard schot van Ben Vissers schitterend net onder de lat vandaan te tikken en zo de nul te handhaven.

Na rust drong Drechtstreek goed aan en zette het flink druk. Bij snelle uitbraken van GJS wist de verdediging steeds goed in te grijpen. Aanvallend bleken Thijs de Dunnen en Ties van Aggelen elkaar weer goed te kunnen vinden. Ze creëerden enkele goede kansen maar tot scoren kwamen ze niet. Naarmate het eind van de wedstrijd meer in zicht kwam, ging GJS achterin één op één spelen waardoor er voor Drechtstreek meer kansen ontstonden. Dankzij een reeks fantastische reddingen op schoten van Joey d’Haan, Thijs den Dunnen en de net ingevallen junior Nik Semcesen wist GJS doelman Raymon den Haan verdere doelpunten te voorkomen en eindigde de wedstrijd in 1-0.

Met de drie punten tegen GJS schiep Drechtstreek zich weer enige ruimte ten opzichte van de staart van de competitie. Het staat nu op de tiende positie met 24 punten. Met nog zes wedstrijden te gaan zal de ploeg alles op alles moeten zetten om de gevarenzone te ontlopen.

Komende zaterdag speelt het opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen rode lantaarndrager Arkel dat 17 wedstrijdpunten heeft verzameld. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.