Onrust in Wilgendonk over groep jongeren die kinderen bedreigt

0
965

PAPENDRECHT – Er is onrust ontstaan in de wijk Wilgendonk nadat een inwoner van die wijk via sociale media heeft gewaarschuwd tegen de praktijken van een groep jongeren die kleine kinderen intimideert en bedreigt. Het verhaal is inmiddels door de politie bevestigd.

Het bericht op de sociale media luidt: “Er schijnt hier in de wijk Wilgendonk een groep jongeren te zijn die kleine kinderen een groot mes op hun keel zetten en vervolgens aanraken en bedreigen. Tevens worden er ook ‘snoepjes’ uitgedeeld door deze jongeren (schijnt in opdracht van volwassen mannen). Echter zijn het geen snoepjes, maar XTC. Dit alles is met de bedoeling om de kinderen onder de 10 jaar te verhandelen. Tot nu toe weet ik alleen van kleine jongetjes die het mee hebben gemaakt.”

Veel ouders in de wijk maken zich ernstige zorgen. Veel kinderen durven niet meer buiten te spelen.

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat diverse partijen, zoals wijkagenten, buurtpreventie en BOA’s, samenwerken om de rust in de Wilgendonk zo snel mogelijk terug te brengen. Omdat de actie nog in volle gang is, wil de politie er verder niets over kwijt.

Oproep: weet jij iets over deze groep jongeren en over de mannen die erachter zitten? Meld dit dan bij de politie via het landelijke telefoon nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bron: Papendrecht.net