Onverdiend verlies van Papendrecht

0
701

BERGSCHENHOEK – De wedstrijd BVCB – Papendrecht leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de 88e minuut trok de thuisploeg toch aan het langste eind door een ouderwetse inswinger uit een corner van Mike Hollenberg. Papendrecht moest hierdoor opnieuw een onverdiende nederlaag incasseren en is zelfs naar de voorlaatste plaats gezakt.

Niets wees erop dat het zo zou aflopen. Vanaf het begin van de wedstrijd was Papendrecht de bovenliggende partij en liet wederom zien tot goed voetbal in staat te zijn. Job van der Werff was na zijn handbreuk terug in de basis en daarmee was het tandem met Jarden van Ek weer compleet, wat meer gevaar op de linkervleugel gaf. De eerste mogelijkheid kwam wel van BVCB toen de rappe Ferdi Sinar alleen voor Papendrecht-doelman Roy Rijntjes verscheen. Rijntjes redde echter bekwaam. Het antwoord van Papendrecht kwam onmiddellijk toen Juninho van Ree in vrije positie over schoot. Even later stuitte Van Ree op de BVCB-doelverdediger. De daaropvolgende rebound van Stephan Bravenboer eindigde op de rug van een verdediger.

Na een half uur spelen was het Lorenzo van Wijk die uit de draai de bal richting de kruising dirigeerde. Wesley van der Molen kon de bal echter met grote moeite tot hoekschop verwerken. Tien minuten voor rust was BVCB nog gevaarlijk uit een vrije trap net buiten de 16 meter. De inzet van Jeremy de Hoog werd echter goed uit de hoek getikt door Rijntjes zodat er met 0-0 gerust kon worden.

De tweede helft was amper begonnen toen BVCB profiteerde van slordigheden in de Papendrechtse verdediging waardoor Josuha Vermeer eenvoudig de 1-0 voorsprong op het scorebord kon brengen. Papendrecht leek hierdoor even van slag waardoor BVCB meer vat op de wedstrijd kreeg maar niet tot uitgespeelde kansen kwam. In de 72e minuut kwam Papendrecht toch op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Jarden van Ek kopte Van Wijk de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Papendrecht geloofde in meer en trok de wedstrijd weer naar zich toe maar kon de stugge BVCB-verdediging niet doorbreken. Met een gelijkspel kreeg Papendrecht eigenlijk al te weinig maar niemand had rekening gehouden met de fatale hoekschop. Het geluk is al enkele weken niet aan Papendrecht-zijde.

Het scorend vermogen lijkt Papendrecht op te breken: 21 doelpunten uit 20 wedstrijden is echt te weinig. Vanaf aanstaande zaterdag volgen drie wedstrijden in ruim een week: uit naar Oranje Wit en thuis tegen Heerjansdam en Nieuwenhoorn.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Leenheer, Bravenboer, Saffignani (Ruiz), Van Wijk (Bernardina), Van Ree, Van Ek.