OP en GL willen liever raadsakkoord dan coalitieakkoord

0
502

PAPENDRECHT – Onafhankelijk Papendrecht (OP) stelt voor in plaats van (of naast) coalitieonderhandelingen te werken aan een raadsakkoord. Volgens OP wordt dan ‘iedere partij betrokken bij het vastleggen van hoofdlijnen waarover we het eens zijn en die richting geven aan het beleid binnen onze gemeente’.

De partij laat weten dit standpunt te hebben verwoord tijdens het duidingsdebat, dat op vrijdag 18 maart heeft plaatsgevonden. OP vindt het gezien de ‘recente ontwikkelingen’ bij het PAB ‘allerminst voor de hand (liggend) dat PAB de lead neemt. PAB zal eerst hun interne problematiek, waaronder begrepen de integriteitskwestie, moeten oplossen,’ zo stelt de partij.

Tijdens het duidingsdebat sprak ook GroenLinks zich uit voor een raadsakkoord. PvdA, D66 en CDA vonden dat beide mogelijkheden, coalitieakkoord en raadsakkoord, goed moeten worden onderzocht. ChristenUnie, VVD en PAB spraken zich hierover niet duidelijk uit, maar sloten ook niets uit.

De enige niet veel voelde voor een raadsakkoord was de SGP, die vond dat het nu voor zo’n raadsakkoord te laat zou zijn.