Open Dagen De Lage Waard voor groep 8-leerlingen

0
580

Ruben, Joël en Guusje uit groep 8 van christelijk kindcentrum Prins Floris werden voor de online Open Dag van de locatie vmbo/mavo opgehaald met een luxe limousine.

PAPENDRECHT – Op 18 en 19 januari organiseerde De Lage Waard online Open Dagen voor de leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers. De Lage Waard was door de coronamaatregelen genoodzaakt de jaarlijkse Open Dagen online te organiseren. Om de school zo goed mogelijk te laten zien door de ogen van een groep 8-leerling, werd een aantal groep 8-leerlingen als VIP uitgenodigd. De VIPS bezochten de locaties, kregen een rondleiding en stelden al hun vragen. Zo lieten zij de groep 8-leerlingen die thuis online meekeken kennismaken met de school en sfeer proeven.

Ruben, Joël en Guusje uit groep 8 van christelijk kindcentrum Prins Floris in Papendrecht bezochten als VIP de locatie vmbo/mavo en werden met een luxe limousine bij hun school opgehaald. Ze maakten daarna op De Lage Waard kennis met diverse docenten, kregen uitleg over de kluisjes en antwoord op vragen als: ‘Wat is een mentor?’, en ‘Wat is wiskunde?’. Én ze aten een broodje in de kantine. Op de locatie havo/vwo namen Sil van de Oranjenassauschool uit Sliedrecht en Sonja van kindcentrum Prins Constantijn uit Papendrecht deel aan NST lessen, acteerden mee op het Talenplein en losten een raadsel op bij Mens & Maatschappij. Verder maakten ze kennis met specifieke vakken van de middelbare school zoals muziek, lichamelijke opvoeding en beeldende vorming. Tijdens de online Open Dagen, die live werden gestreamd via YouTube, werden hun belevenissen getoond. Bij beide online Open Dagen waren er in de studio ook een aantal leerlingen en docenten aanwezig waar de leerlingen van groep 8 via de chat live vragen aan konden stellen.

Goodiebox
“Het liefst ontvangen we groep 8-leeringen en hun ouders/verzorgers natuurlijk in onze school tijdens onze jaarlijkse Open Dagen, maar dat was ook dit jaar helaas niet mogelijk door de coronamaatregelen”, licht André Visser, sectordirecteur locatie vmbo/mavo toe “We hebben goed nagedacht over hoe we de leerlingen van groep 8 én ouders/verzorgers online sfeer konden laten proeven en hoe we ze zo goed mogelijk onze school konden laten zien. Tijdens een fysieke Open Dag kunnen leerlingen natuurlijk ook zelf dingen ervaren. Dat was nu lastiger. Om leerlingen zo actief mogelijk te betrekken bij de online Open Dagen en ze onze school echt te laten ervaren, stuurden we de groepachters van tevoren een toffe goodiebox toe.

Normaal gesproken komen leerlingen natuurlijk niet in een limousine naar school, maar we wilden deze leerlingen extra in het zonnetje zetten, omdat het best lastig is voor groepachters in coronatijd”. De deelnemers van de online Open Dag van de locatie vmbo/mavo maakten tijdens de livestream thuis een lavalamp met de materialen die in de goodiebox zaten. Zo maakten ze echt kennis met ‘leren door te doen’ wat kenmerkend is voor het onderwijs op deze locatie. De deelnemers van de locatie havo/vwo ontrafelden een mysterie. Tijdens de uitzending kwamen er voorwerpen of uitspraken met een nummer langs die ze moesten noteren op hun opdrachtenkaart uit de goodiebox. Voor de winnaar, die binnenkort bekend wordt gemaakt, ligt een echt ‘brugklas-cadeau’ klaar.

Alsnog rondleiding door de school
Uiteraard vindt De Lage Waard het zelf jammer dat ze genoodzaakt was de Open Dagen online te organiseren. Ze wil de school maar al te graag openstellen voor groep 8-leerlingen en ouders/verzorgers. Inmiddels mag het weer, binnen de geldende richtlijnen. Achter de schermen wordt voor beide locaties gewerkt aan een programma – de DLW tour – voor groep 8-ers en hun ouder/verzorger. Vanaf maandag 31 januari is inschrijven mogelijk. De tour wordt gegeven op beide locaties. Zie www.delagewaard.nl voor het laatste nieuws.