Opnieuw 4 goals voor winnend Papendrecht

0
341

PAPENDRECHT – Ook in de tweede competitiewedstrijd wist Papendrecht viermaal te scoren. Dit keer moest GJS eraan geloven. Zo sprankelend als de week ervoor ging het echter niet. Vooral in de eerste helft had Papendrecht de nodige moeite met de stugge tegenstander. Dat was echter vooral te wijten aan de onzorgvuldigheid en onnauwkeurigheid van de thuisploeg zelf.

Toch kwamen er enkele kansjes. De beste was voor Daniel van Gorp die, bijna op de doellijn, een scherpe voorzet van Jarden van Ek net niet kon beroeren. De van VOC overgekomen Van Gorp verving zeer verdienstelijk de in de warming-up afgehaakte Lorenzo van Wijk. Even later was hij wel succesvol toen hij alleen op het GJS-doel kon afgaan en beheerste scoorde. Ofschoon de assistent-scheidsrechter van GJS hier buitenspel in zag, wuifde de goed opgestelde scheidsrechter Richard van de Rest alle protesten weg.

Teruggedrongen
In de tweede helft pakte Papendrecht het anders aan. GJS werd op eigen helft teruggedrongen en de twee GJS-aanvallers kwamen geïsoleerd te staan. Dit leverde al snel een goede kans op voor Jay Luciano die een strakke voorzet van Van Ek van zijn voet liet springen. Nadat de uitstekende (43-jarige!) GJS-doelverdediger Raymon den Haan op deskundige wijze schoten van Norichio Nieveld en Luciano wist te verwerken en ook nog eens de doorgebroken Van Gorp wist te stuiten, kwam toch de 2-0 op het bord. Een vloeiende combinatie tussen de oprukkende Michael van Rooijen en Luciano werd door eerstgenoemde ingetikt.

Vijf minuten later werd het zelfs 3-0 toen Van Ek de bal van iets buiten het strafschopgebied in de bovenhoek krulde. GJS kon toch nog wat terug doen toen de gasten een kwartier voor tijd vlak voor de rand van het zestienmetergebied kregen een vrije trap. Rob van den Boom wist deze te verzilveren. Papendrecht was echter niet van plan de tegenpartij weer in de wedstrijd te laten komen. Nadat enkele minuten voor tijd invaller Izzy Stellingwerf zijn schot van twintig meter op de lat uiteen zag spatten, was het in de laatste seconde de doorgebroken Luciano die de eindstand op 4-1 bepaalde. De goed leidende scheidsrechter Van de Rest liet zelfs niet meer aftrappen.

Volgende week gaat Papendrecht naar het nog puntloze Woudrichem. Een voetbalwijsheid zegt dat dit de moeilijkste tegenstanders zijn.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Resoort), Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer (Stellingwerf), Nieveld (Tilroe), Saffignani (Bernardina), Luciano, Van Gorp (Drenthe), Van Ek.