REGIO – Op meerdere plekken in de regio kregen automobilisten dinsdagochtend opnieuw te maken met protestacties van boze boeren. Langs de A12 zijn hooibalen in de fik gezet, bij de afrit Noordeloos/Meerkerk (A27) wordt gedemonstreerd en bij Oud-Alblas zijn ‘protestbalen’ langs de weg gelegd.

Brandende hooibalen
De acties begonnen dinsdagochtend vroeg met brandende hooibalen in de middenberm van de A12 ter hoogte van Bodegraven. Als gevolg van die brandjes werd één rijstrook afgesloten en was er sprake van een halfuur vertraging tussen Utrecht en Den Haag en Utrecht en Rotterdam. Rond 08.30 uur waren de brandjes geblust.

Ook langs de N214 bij Oud-Alblas werden maandagavond en dinsdagochtend meerdere ‘protestbalen’ neergelegd door boze boeren. Op de balen staan protestleuzen zoals ‘Help de boer!’ en ‘Stik in je stof’. De boeren gebruikten trekkers om de balen langs de weg en op de rotonde bij de Peilmolenweg te plaatsen. Op de balen staan ook boodschappen gericht aan stikstofminister Christianne van der Wal, zoals ‘Met v/d Wal in de sloot’.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.