Oud-profvoetballer komt naar vv Papendrecht

0
500

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – Oud-profvoetballer Norichio Nieveld sluit zich met ingang van het seizoen 2022-2023 aan bij de selectie van vv Papendrecht.

De 32-jarige speler is zijn professionele voetballoopbaan in 1999 begonnen als jeugdspeler bij FC den Bosch. Hij werd in 2004 al door Feyenoord gescout. Bij de Rotterdammers speelde de rechtsbenige centrale verdediger 27 jeugdinterlands voor Nederland O15 tot en met O19. Bij Feyenoord kwam hij tot 3 basisplaatsen in de eredivisie waarna hij in 3 jaar tijd 96 keer uitkwam voor Excelsior. De volgende 7 seizoenen speelde hij achtereenvolgens bij PEC Zwolle, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles en FC Oss. Vanaf het seizoen 2019-2020 voetbalde hij voor Kozakken Boys. Helaas scheurde hij in het daaropvolgende seizoen een kruisband waarvan hij inmiddels hersteld is.

Norichio, die in Papendrecht woont, was twee seizoenen geleden als jeugdtrainer actief bij VV Papendrecht. Zijn zoontje speelt in de rood-zwarte jeugd. Norichio heeft inmiddels besloten de voorkeur te geven aan zijn maatschappelijke carrière en zegt om die reden het drie keer per week trainen op een hoog amateurniveau niet meer te kunnen combineren met zijn werk.