Papendrecht door naar tweede bekerronde

0
482

SPIJKENISSE – VV Papendrecht heeft weer een ronde in het toernooi om de Voetbalcup Rijnmond overleefd. In Spijkenisse versloeg het VV Spijkenisse door het nemen van strafschoppen, nadat de reguliere speeltijd was verstreken met een eindstand van 2-2.

In het eerste kwartier van het duel probeerde Papendrecht met onvoorspelbare tempoversnellingen Spijkenisse te imponeren. De thuisclub liet het initiatief aan de gasten en trachtte met uitvallen de opponent te verschalken.

Papendrecht opende de score. In de elfde minuut kwam de bal bij Samy Kaplan terecht, die onverbiddelijk de eerste klasser aan een 0-1 voorsprong hielp. Papendrecht had meer balbezit, maar Spijkenisse toonde zich in het verloop van het duel agressiever. Dit leidde tot de gelijkmaker. Juninho van Ree bracht Papendrecht met een fantastische treffer met een afstandsschot vanaf links in de kruising bij de rust op een 1-2 voorsprong.

Agressiever
Na het wisselen van speelhelft schakelde Spijkenisse een tandje hoger en nam het initiatief in de wedstrijd. Het veldoverwicht leidde tot kansen, die echter onvoldoende benut werden. Het voortdurende offensief van Spijkenisse leverde de 2-2 gelijkmaker op. Dit betekende dat de strijd moest worden beslist door middel van strafschoppen.

Papendrecht gaat door naar de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

Bron: Voetbal Rotterdam