Papendrecht MO15-1 is weer kampioen

0
110
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – In de herfstvakantie werd Papendrecht MO15-1 kampioen van de eerste fase. Ook tijdens de tweede fase, op een niveau hoger, presteerde de ploeg geweldig. Op de laatste zaterdag van november stond de kampioenswedstrijd op het programma tegen de enig overgebleven concurrent, Nieuwerkerk MO15-1. Van tevoren was er wel wat spanning over hoe de tegenstander zou gaan voetballen.

Aan de aftrap stonden Vada, Emilia, Manon, Fenna, Tess, Jadelinn, Sen, Jinthe, Amber, Liza en Mayra. De meiden gingen voortvarend van start en probeerden hun eigen spel te spelen wat al vroeg in de wedstrijd een doelpunt opleverde van Amber na een assist van Liza. Daarna probeerden de tegenstanders natuurlijk hun gram te halen maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na de rust begonnen Sophie en Sanne op het middenveld en namen Mayra en Jadelinn plaats op de reservebank.

De Nieuwerkerkers hadden in de rust blijkbaar een oppepper gekregen om meer druk te gaan zetten waardoor ze goed van start gingen in de tweede helft. Daarna herpakten de rood-zwarten zich weer en werd het voetbal vooral eenrichtingsverkeer op het doel van de tegenpartij. Sanne gaf prima naar voren op Sen die de bal mooi in het doel wist te werken.

Even later gaf Fenna een mooie bal op Amber en die liet de kans niet liggen: 3-0. Bij die stand was het kampioenschap, met nog een speelronde te gaan, binnen. Na het laatste fluitsignaal was het tijd voor confettikanonnen en rookfakkels, uiteraard in de kleuren rood en zwart. De tegenstanders waren ontzettend sportief en kwamen hun felicitaties overbrengen. Na de nodige festiviteiten op het veld verhuisde het feest naar de kantine voor een oververdiend rondje drinken.