Papendrecht verliest opnieuw

0
441

PAAPENDRECHT – Papendrecht trok op zaterdagmiddag 23 april wederom aan het kortste eind in een belangrijk duel. In een matige wedstrijd ging de ploeg van trainer Johan Sturrus op het eigen Slobbengors met 0-1 onderuit tegen nummer 13, Brielle, waardoor Papendrecht gezakt is naar plek 12. Aan het eind van de competitie spelen de nummers 12 en 13 nacompetitie om behoud van het eersteklasserschap.

Al in de 2e minuut was de eerste kans voor de bezoekers een feit. Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes raakte de bal volledig verkeerd waardoor deze voor de voeten viel van Brielle-spits Dean Bos. Zijn schot kon net geblokt worden door de Papendrecht defensie. De rebound werd onschadelijk gemaakt door Roy Rijntjes. Niet veel later was het weer Dean Bos die dicht bij de voorsprong was. Zijn kopbal bij de eerste paal uit een voorzet van Zepp Jacobs vloog net naast de paal. Wat de eerste helft betreft was dat het wel voor de bezoekers. Papendrecht pakte het initiatief en drukte Brielle in de defensie. De eerste kans voor Papendrecht was voor Stephan Bravenboer. Zijn kopbal uit een voorzet van Cerezo Drenthe miste kracht waardoor Brielle-keeper Nigel Keehnen redding kon brengen. Een paar minuten voor de rust was Jarden van Ek dicht bij de voorsprong. Zijn volley bij de tweede paal eindigde op de lat boven de kansloze Keehnen. In de 45e minuut leek het dat Nick Kamerling het zou doen maar zijn kopbal kon net uit het doel gewerkt worden door keeper Keehnen.

Vlak na de rust had Brielle wel het geluk dat Papendrecht miste. Na slordig uitverdedigen van de Papendrechtse defensie viel de bal voor de voeten van Dean Bos. Zijn schot belandde op de lat maar de rebound was voor Guylain Gillet die met een hard schot Roy Rijntjes passeerde. Na de treffer van Brielle ontstond hetzelfde beeld als in een groot deel van de eerste helft. Papendrecht viel aan en Brielle ging in de loopgraven. Papendrecht miste echter stootkracht in de aanvalslinie. Het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Brielle vocht voor elke meter, hield stand en pakte zo drie zeer belangrijke punten.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Leenheer, Van Ek, Saffignani, Bravenboer, W. Tilroe (Van Dalen), Van Ree (Bernardina), Drenthe (Van Wijk).