Papendrecht verliest thuis van SHO

0
374

PAPENDRECHT – Dinsdagavond 22 maart kon de wedstrijd Papendrecht – SHO (Oud-Beijerland) worden ingehaald. Oorspronkelijk stond het duel voor 22 januari gepland maar de pandemie was toen spelbreker. Vervolgens werd de wedstrijd op de aangepaste kalender op 5 maart ingeroosterd, maar door teveel besmette spelers bij Papendrecht ging ook dat niet door.

SHO had het betere van het spel. Al snel een mogelijkheid voor Sander de Heus die met een acrobatische salto over doelman Roy Rijntjes duikelde. Weinig aan de hand tot aan de 18e minuut bij een hoge bal Ricky Bokhoven en Nick Kamerling met de koppen tegen elkaar botsten. Nog voordat scheidsrechter Berg het spel had kunnen stilleggen om verzorging toe te staan maakte een van de Papendrechtse verdedigers hands en floot de leidsman voor een penalty. Nadat bleek dat Kamerling niet verder kon en dizzy naar de kant moest, werd de beslissing van de scheidsrechter hem door de thuisploeg niet in dank afgenomen. Na de onderbreking van bijna vijf minuten schoot Robin Winkels de penalty in: 0-1.

In het verloop van de eerste helft ging Papendrecht op zoek naar de gelijkmaker en werden er van weerskanten een paar stevige overtredingen gemaakt, die nog wel binnen de tolerantiegrens bleven. Maar in de laatste paar tellen van de ruime extra tijd voor de rust maakte Xavier Leenheer het wel erg bont door SHO speler Roy van der Pligt rigoureus af te zagen of, zoals langs de lijn te horen was: ”blind voor zijn donder te schoppen…” de scheidsrechter nam de enig mogelijke beslissing door de Papendrechter met rood weg te sturen. Uiteraard volgde nog een opstootje maar in de rust konden de kruitdampen optrekken.

Bij een goed opgezette aanval van Papendrecht had doelman Steehouwer een knappe redding nodig om SHO overeind te houden.

Hoewel het SHO te weinig lukte om de troef van een man meer goed uit te spelen, werd de wedstrijd uiteindelijk beslist in blessuretijd: 0-2.

De ploegen ontmoeten elkaar op korte termijn trouwens nog tweemaal. Volgende week dinsdag (29 maart) SHO – Papendrecht voor de Fidus-cup en zaterdag 16 april de return voor de competitie.

Bron: Omroep Hoeksche Waard