Papendrechter met taser opgepakt na kermis

0
543

PAPENDRECHT – Na afloop van de kermis op donderdagavond heeft de politie een 21-jarige Papendrechter aangehouden. Nadat een agente het geluid van een stroomstootwapen had herkend, ging een van de mannen er vandoor.

Nadat hij voor de eerste maal was gepakt, ging hij er weer vandoor, maar werd uiteindelijk door meerdere agenten tegen de grond gewerkt. Omstanders gingen zich ermee bemoeien en gooiden met allerlei voorwerpen. Een van hen, een 19-jarige jongen, werd aangehouden voor belediging. De taser werd later teruggevonden.

Na dit incident en na onrust op woensdag, heeft de gemeente besloten de kermis vrijdagavond en zaterdagavond een uur eerder te sluiten. Burgemeester Jetten: “Ik begrijp dat een kermis een enorme aantrekkingskracht heeft op jongeren. Helaas hebben we daardoor de afgelopen twee avonden te maken gehad met een grimmige sfeer in ons centrum.”

Burgemeester Jetten wil in het kader van de openbare orde en veiligheid geen risico’s nemen. Daarom heeft zij in overleg met de politie besloten meerdere zichtbare en onzichtbare maatregelen te nemen. De kermis sluit eerder dan gepland, rond 22.30 uur.

Bron: ZHZActueel.nl