Papendrechtse kerken zenden kerstdiensten online uit

0
293

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Duizenden Papendrechters kunnen door de corona maatregelen net zoals vorig jaar niet naar de kerk om Kerst te vieren. Het Overleg Kerken Papendrecht (OKP) wil mensen daarom wijzen op de mogelijkheden om via internet online Kerst te vieren op 24 december (Kerstavond) en 25 december (eerste Kerstdag). Minstens negen kerken hebben laten weten online kerstdiensten uit te zenden. De diensten kunnen ook op een later tijdstip worden bekeken.

Op de website lichtinpapendrecht.nl staat een directe verwijzing naar negen kerken in Papendrecht, die hun eigen kerstdiensten registreren voor de mensen thuis, alle Papendrechters en vaak ook kijkers van buitenaf. Deze lijn wordt landelijk ook geadviseerd.

Het OKP wijst op een advies van het landelijke samenwerkingsverband CIO, dat direct contact heeft met het kabinet. Hierin wordt geadviseerd aan kerkgenootschappen tijdens de lockdown om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden.

Corrie Middelkoop (voorzitter OKP): “Kerst is ook dit jaar anders dan anders. Weer geen volle kerk. Geen kerstmaaltijd met de hele familie. Een aangepaste Lichtjestocht. We gaan terug naar de basis. Jezus die Licht brengt in een donkere wereld. Een kind in een kribbe. Geen feestende mensenmenigten. Een paar herders, een paar wijzen. Terug naar de essentie.”

De kersttijd behoort tot de hoogtijdagen in het kerkelijke jaar. “Wij hopen dat juist nu, juist dit jaar, er meer dan ooit mensen de weg weten te vinden naar een kerstdienst via de moderne media. Want als er een moment is waarop we een boodschap van hoop en licht nodig hebben, is het misschien wel nu. Met Kerst vieren we dat er met het kerstkind oneindig veel hoop en licht voor Papendrecht is gekomen.”