Particuliere speeltoestellen in de openbare ruimte zijn niet toegestaan

0
93

PAPENDRECHT – Inwoners mogen zelf geen speeltoestellen in de openbare ruimte plaatsen, dit meldt de gemeente Papendrecht in een bericht op de website. Het gaat bijvoorbeeld om glijbaantjes, trampolines en zwembadjes.

In het bericht wordt gesteld dat een zwembadje, groot of klein, ‘altijd gevaarlijk kan zijn’. De gemeente zegt verantwoordelijk te zijn voor alle speeltoestellen in de openbare ruimte en dit geldt dus ook voor speeltoestellen die niet van de gemeente zijn.

Omdat deze speeltoestellen niet zijn gekeurd kan de gemeente de veiligheid niet garanderen. Dat is dan ook de reden dat de gemeente speeltoestellen van inwoners in de openbare ruimte niet toestaat.

Wie speeltoestellen ziet staan en twijfelt of dit is toegestaan, wordt gevraagd de eigenaar vriendelijk aan te spreken of contact op te nemen met de gemeente.

Onveilige situaties kunnen worden doorgegeven via het digitale formulier ‘Melding Openbare ruimte’. Voor dit type meldingen kan men de categorie ‘Speelvoorzieningen’ en de subcategorie ‘Onveilige situatie’ gebruiken. De gemeente zal dan gepaste maatregelen nemen.