Peter Stam vertelt over de schietpartij

0
898

REGIO – Slechts een paar minuten na de eerste melding van de schietpartij in Alblasserdam, was journalist Peter Stam van Alblasserdamsnieuws.nl ter plaatse. “Ik zag een mevrouw die hard aan het gillen en schreeuwen was.”

Stam vertelt ook dat hij vrij snel nadat hij arriveerde, andere mensen in het weiland zag lopen: “Het leek erop dat ze het weiland waren ingevlucht en daar achter op de boerderij”, zegt hij wijzend naar de locatie van de schietpartij, “gebeurde het allemaal.”

Hij schat dat het een groep van ongeveer tien mensen was die over het Boerenpad en de Molensingel in Alblasserdam liepen. Niet veel later arriveerden de hulpdiensten: “Toen kwamen de eerste politieagenten met zware vesten.”

Dader op foto
De Alblasserdamse journalist sprak een vrouw die vertelde dat ze de dader was tegengekomen: “Die was met een vuurwapen die kant op gerend, dus richting het Boerenpad.” Hij zou daarna Park Huis te Kinderdijk zijn ingevlucht: “Daar hebben ze hem gevonden”, vertelt Stam.

Hij heeft de dader op een foto: “Het is een man en hij wordt op dat moment aangehouden door het arrestatieteam. Geboeid en capuchon over hem heen. Hij had ook een bloedneus”, zegt Stam. “Hij is denk ik een jaar of 30, 40 met een zwarte jas, een grijs shirt en een donkere broek.”

Nog later kwamen familieleden van slachtoffers en andere betrokkenen bij de zorgboerderij aan. “Ja, een man kwam hier die zei: ‘M’n kind werkt hier’. Je zit in spanning allemaal”, constateert Stam. “En een mevrouw die te horen krijgt dat het haar schoondochter is.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.