PKC delft onderspit tegen Fortuna

0
260

ROTTERDAM – Korfbalvereniging PKC heeft de finale van de Korfbal League in Ahoy verloren van Fortuna. De club uit Papendrecht begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar wist geen moment te domineren tegen de Delftenaren. Uiteindelijk ging PKC met 22-21 onderuit tegen Fortuna dat daarmee de zesde titel in de geschiedenis van de vereniging pakt.

De twee ploegen waren het hele jaar al dominant in de competitie en dit was dan de langverwachte finale in Rotterdam Ahoy met voor het eerst in drie jaar ook weer publiek in de zaal. “Dat is een heerlijk gevoel”, gaf trainer Wim Scholtmeijer na afloop toe. “Ik zat er zelf ook voor de wedstrijd van te genieten, maar het maakt het des te pijnlijker dat we ze niet hebben beloond voor hun steun”, aldus de coach, die vorig jaar met PKC nog de finale in een lege RTM-stage won ten koste van Fortuna.

PKC had het in de beginfase van de wedstrijd al moeilijk met Fortuna. De ploeg uit Delft kwam al snel met twee punten voor waardoor de club uit Papendrecht direct in de achtervolging moest. Tijdens de eerste helft kwam PKC steeds een puntje dichterbij, maar uiteindelijk gingen de ploegen rusten met een 12-11 voorsprong voor Fortuna. Daardoor moest PKC continu in de achtervolging en kon het ook in de tweede helft de voorsprong niet meer pakken.

Ook Olav van Wijngaarden kon na afloop de teleurstelling moeilijk verbergen. De medaille die hij kreeg voor de tweede plek werd snel weggegeven. “Hier kom ik namelijk niet voor, dus ik heb het maar aan een klein meisje gegeven, want bij mij krijgt het toch geen plek in huis”, zei een teleurgestelde Van Wijngaarden, die het seizoen hiermee zelfs als mislukt beschouwd. “Ik vind van wel, we willen bij PKC maar één ding en dat is de titel winnen. Dus als je die dan niet pakt dan kan je dus wel stellen dat het niet is geslaagd”, aldus Van Wijngaarden.

Coach Scholtmeijer vindt dat echter een te harde conclusie: “Je kon in deze wedstrijd ook niet spreken over een favoriet of een underdog. Fortuna en PKC zijn verreweg het beste en dat betekent dat de verschillen tussen ons nu eenmaal zo klein zijn dat het vandaag beide kanten op kon vallen.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Rijnmond.