PKC verliest topper tegen DVO

0
619

BENNEKOM – PKC heeft de topper tegen DVO met klein verschil verloren. De eindstand was 28-26.

De eerste helft van DVO-PKC kende erg veel doelpunten. In de eerste zes minuten werd er tien keer gescoord, waarvan Laurens Leeuwenhoek voor PKC een groot deel voor zijn rekening nam.

Echter, DVO liet zich de kaas niet van het brood eten. De thuisploeg kende een sterk tweede deel van de eerste helft, maar de komst van Jelmer Jonker zorgde voor hernieuwde energie bij PKC. Bij rust was de voorsprong voor DVO miniem (18-17), maar de Bennekommers hadden een afrondingspercentage van maar liefst 37%.

Het eerste kwartier van de tweede helft werd een totaal andere wedstrijd. Er werd moeilijk gescoord aan beide kanten. Toen de goals begonnen te vallen was Richard Kunst erg belangrijk voor PKC, de bezoekers wisten zelfs voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong te komen. Daarna brak een bloedstollende slotfase aan met een sterke Annelie de Korte en een zeer belangrijke Gertjan Meerkerk. In de laatste minuten werd de waarde van Meerkerk nog duidelijker, toen hij in de slotfase zijn ploeg met een treffer van afstand op twee verschil zette.