Politie stopt wegpiraat na achtervolging

0
371

Foto: Politie
REGIO – Een achtervolging van een bestuurder die te hard reed en andere gevaarlijke capriolen uithaalde, is zondag geëindigd op de N915 vlak voor de brug over de Noord. Dit meldt de politie Drechtsteden-Buiten.

Agenten zagen een grijze Volkswagen Polo rijden op de A15. De bestuurder was bezig met zijn telefoon terwijl hij een voertuig bestuurde. Mogelijk dat hij hierdoor ook de matrixborden, die aangaven dat er maar 70km/u gereden mocht worden, niet gezien had. Hij reed namelijk boven de 100 km/u.

De agenten besloten de bestuurder een volgteken te geven. Eerst leek het alsof de bestuurder hieraan voldeed, maar toen de auto’s bijna bij het tankstation waren waar de politie de bestuurder wilde controleren, ging hij er vandoor. Hierop ontstond een korte achtervolging, waarbij de bestuurder meerdere gevaarlijke capriolen uithaalde. Zo reed de bestuurder met hoge snelheid door het rode verkeerslicht, maakte hij gebruik van de busbaan en overschreed hij de maximumsnelheid.

Later besloot de bestuurder dan toch te stoppen op de N915, ter hoogte van Alblasserdam. Hierop werd de bestuurder gecontroleerd en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Er wordt een proces-verbaal opgemaakt voor het gevaarlijke rijgedrag en het gevaar dat hij hiermee voor zichzelf, maar ook voor anderen heeft veroorzaakt. Ook zal er melding gedaan worden bij het CBR. De Officier van Justitie zal gaan bepalen welke straf de bestuurder gaat krijgen. Mogelijk legt het CBR ook nog een verplichte educatieve cursus op die de bestuurder zelf zal moeten betalen.