PvdA: “Breid het seniorenvervoer en openbaar vervoer uit”

0
415

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – De PvdA in Papendrecht wil dat de Drechthopper weer toegankelijk wordt voor ouderen. Waar voorheen iedereen vanaf 75 jaar gebruik kon maken van de Drechthopper, is dat vanaf 2021 niet meer mogelijk. De Drechthopper is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor mensen met een Wmo-indicatie.

De PvdA vindt dat veel ouderen die niet meer zo mobiel zijn hierdoor extra worden beperkt. Kandidaat-raadslid Martijn Geurs licht toe: “De PvdA ziet dat veel ouderen die afhankelijk zijn van anderen door deze bezuiniging worden geraakt. Ze kunnen bijvoorbeeld hun werkende kinderen niet blijven belasten met een rit naar het ziekenhuis of een uitstapje. Mobiel blijven is voor ouderen ontzettend belangrijk. Daarom wil de PvdA investeren in seniorenvervoer”.

Hier stopt het voor de PvdA echter niet. Ondanks het feit dat het openbaar vervoer onder de provinciale verantwoording valt, wil de partij aandringen op een dienstregeling door heel Papendrecht, ook op zondag. “Minder mobiele inwoners die bijvoorbeeld in de Molenbuurt wonen, moeten helemaal naar de Burgermeester Keijzerweg lopen om de bushalte te bereiken. Bussen die naar Dordrecht gaan, bedienen alleen het Westelijke deel van Papendrecht. En ze rijden niet op zondag”.

De partij wil ook dat de waterbus in het weekend langer doorvaart, zodat personen na een avondje uit in Dordrecht met de waterbus naar huis kunnen. Dit is een volwaardig alternatief voor de auto, vindt men bij de PvdA.