PvdA schrijft brief over woningnood

0
504

PAPENDRECHT – PvdA-lijsttrekker Derya Karso heeft een open brief geschreven aan de inwoners van Papendrecht. De tekst volgt hier onder.

Beste bewoner,

De woningnood is hoog. Starters en gezinnen kunnen geen betaalbare woning vinden. Laten we de ouderen niet vergeten. Ondanks overwaarde kunnen ze geen kant op. De kans dat ze bij een nieuwe aankoop wat van hun overwaarde overhouden, is vrij klein. Bovendien is er ook aan seniorenwoningen een schreeuwend tekort. Wonen is een recht en gaat verder dan 4 muren en 1 dak.

De PvdA Papendrecht strijdt al jaren voor dit recht.
Wij willen voor iedereen een betaalbaar huis.

Het is de PvdA al gelukt om eigen inwoners bij nieuwbouw, huur- en koopwoningen tijdelijk voorrang te geven. In december 2021 hebben we hiervoor een voorstel ingediend. De gemeente kan nog meer doen om de kans op een woning in eigen woonplaats te vergroten.

Met een woonplicht kunnen wij ervoor zorgen dat lokaal huisjesmelkers en pandjesprinsen geen huizen meer opkopen. Zo krijgen gewone mensen een eerlijke kans op de woningmarkt.

De gemeente kan ook meer betaalbare woningen bouwen. Het gaat niet alleen om bouwen, bouwen, bouwen. Het gaat om bewoonbaarheid, betaalbaarheid en toegankelijkheid. Aan die knoppen moeten we en kunnen we draaien.

Eigen inwoners aan een huis helpen. Hoge huurprijzen aanpakken. Betaalbare woningen bouwen. Jij kunt helpen om dit mogelijk te maken. Kies voor de mens. Kies sociaal. Stem op de PvdA.

Derya Karso
Lijsttrekker PvdA Papendrecht