Raadsleden stellen vragen over transformatorhuisje aan Havenhoofd

0
321

Foto: Derya Karso
PAPENDRECHT – Fractievoorzitter van de Pvda Derya Karso heeft tijdens de raadsvergadering van 9 juni vragen gesteld aan het college over de plannen een transformatorhuisje te plaatsen aan het Havenhoofd. Ook Margré van Wijngaarden (PAB), Akkie Bokma (VVD) en Leon van de Dool (CDA) hebben vragen gesteld over de gang van zaken.

Deze transformator is bedoeld voor waterbusexploitant Blue Amigo, die daarmee zijn elektrische waterbussen gaat opladen. Omwonenden zijn niet betrokken geweest bij deze beslissing en pas laat geïnformeerd door Blue Amigo.

De omwonenden zijn inmiddels naar de rechter gestapt.

Karso wilde van het college weten waarom men voor deze plek heeft gekozen en waarom men niet heeft gekeken naar de alternatieve plek die is aangedragen door de omwonenden. Wethouden Arno Jansen deelde mee dat hij geen uitgebreid antwoord kon geven omdat de zaak onder de rechter is. Wel betreurde hij de gang van zaken. Volgens Jansen is Blue Amigo voornamelijk verantwoordelijk voor de communicatie met de bewoners, maar zal de gemeente wel “dichter op de zaak” gaan zitten. De werkzaamheden, die inmiddels zijn begonnen, kunnen niet worden stilgelegd, voegde hij toe. Dit komt door afspraken met de provincie, het waterschap en Stedin.

Derya Karso liet weten dat ze het goed vindt dat nu het gesprek wordt aangegaan. Het is goed een besluit te heroverwegen “als je weet dat het beter en goedkoper kan”.

Bron: Papendrecht.net