Schaken op spelletjesmiddag is succes

0
93
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op de derde dinsdagmiddag in de maand is het spelletjesmiddag in de bibliotheek in Papendrecht van 14.00-16.00 uur. Vanaf 18 april is er nu naast rummikub, sjoelen, kaarten enz. ook de gelegenheid om te schaken. Kees van Meerkerk van schaakclub Pascal is dan aanwezig om een potje te schaken.

En dat was op de eerste middag meteen een succes. Op de aankondiging waren 4 schakers afgekomen. De reacties waren enthousiast en het was duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was. Alle bezoekers gaven aan dat ze de volgende week weer zouden komen. Een bezoeker vertelde dat hij in de oude bibliotheek ook een tijd heeft geschaakt, maar dat veel van zijn schaakmaatjes inmiddels waren overleden.

Op de spelletjesmiddag was het verder rustig deze keer. Binnenkort meer nieuws over het “Praatcafé”. (in mei op dinsdagmiddag 23 en 30 mei). In de tussentijd kan iedereen ook langs komen op dinsdagmiddag voor koffie en een praatje. Jannie en Art, die dit project van Sterk Papendrecht en de Bibliotheek Aan Zet begeleiden, zitten voor u klaar.