SDD biedt aflossingspauze voor gezinnen en alleenstaande ouders

0
51

DRECHTSTEDEN – Gezinnen en alleenstaande ouders die schulden hebben bij de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) hoeven van 1 mei tot 1 november geen aflossingen te betalen. Het gaat hierbij om inwoners met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar, die recht hadden op de energietoeslag van 2022. De SDD hoopt met de regeling verlichting te bieden in deze moeilijke tijd.

Wethouder sociaal domein Peter Heijkoop, de Dordtse portefeuillehouder voor de Drechtsteden: “Medewerkers van de SDD merken in het contact met inwoners steeds vaker (beginnende) geldzorgen. Met deze regeling willen we graag verlichting bieden in deze moeilijke tijd. Ik hoop dat inwoners die hulp willen of nodig hebben bij hun geldzaken niet te lang wachten met het zoeken naar hulp, maar de sociale dienst of andere sociale partners vroeg weten te vinden. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.”

De SDD heeft bewust gekozen voor deze groep inwoners. Gezinnen en alleenstaande ouders ervaren namelijk veel financiële druk door de hoge energiekosten, vooral door de thuiswonende kinderen. De inwoners voor wie de tijdelijke regeling geldt, krijgen een brief met meer informatie. Wanneer de aflossing wordt hervat ontvangen zij een herinnering.

Hulp bij geldzaken
Inwoners die hulp willen of nodig hebben bij hun geldzaken kunnen contact opnemen met de SDD. Dit kan telefonisch 078 770 8910 of via de website www.socialedienstdrechtsteden.nl/hulp-bij-geldzaken.