Spectaculaire beelden: achtervolging over A16

0
685

Foto: politie
REGIO – Op YouTube zijn beelden opgedoken van een wilde achtervolging over de A16 die eindigt op de Dordtse Laan der Verenigde Naties. Vier verdachten, die in een gestolen auto zaten, werden aangehouden.

Een wijkagent uit Etten-Leur zette de achtervolging in op een gestolen voertuig met Frans kenteken. Toen de politie op de A16 een volgteken aan de bestuurder gaf, raasde hij er op hoge snelheid vandoor richting Rotterdam.

Met ongeveer 170 kilometer per uur racete de auto over de Moerdijkbrug. Ter hoogte van Willemsdorp lukte het de politie bijna om de Franse Peugeot in te sluiten, maar de verdachten wisten te ontkomen.

Bewuste botsing
De Peugeot reed even later de Laan der Verenigde Naties op. Daar werd een van de politieauto’s als geweldsmiddel ingezet. Een van de agenten ramde de wagen, waarna de vier inzittenden snel in de kraag werden gevat.

In het voertuig zijn bivakmutsen gevonden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs en reed rond zonder rijbewijs. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal. De andere inzittenden konden naar huis.

Politievlogger Jan-Willem Schut zette de beelden op zijn YouTube-kanaal. Bekijk hier de spectaculaire achtervolging.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.