Sterke uitzege Papendrecht Vrouwen

0
438

Foto: aangeleverd

ALMKERK – Op zaterdag 26 maart stond voor Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht, dat nog zonder puntverlies is, de eerste echte krachtmeting op het programma. In Almkerk wachtten de dames van de gelijknamige voetbalclub die op een gelijkspel na alle overige competitieduels in winst hadden omgezet. De jonge thuisploeg begon meteen met een gevaarlijke uitval die nog net gepareerd kon worden. Papendrecht speelde daarna met veel overgave en druk naar voren waardoor de gastvrouwen niet in hun spel konden komen. De rood-zwarten waren over alle linies de baas en kwamen tot veel doelkansen waarbij de Almkerk-doelvrouwe diverse keren moest ingrijpen.


In de 11e minuut kon Chantal V. inkoppen na een voorzet van Petra vanaf de achterlijn. Via een Almkerk-verdedigster viel de bal in het doel: 0-1. Na de openingstreffer kwamen de Almkerkers iets beter in het spel maar al hun aanvallen werden in de kiem gescoord door het goed spelende Papendrecht. In minuut 25 verdubbelden de gasten de score. Ilse S. gaf een pass op Petra die beheerst de Almkerk-goalie wist te omzeilen: 0-2, tevens de ruststand. In de rust werd aangegeven op dezelfde wijze door te gaan in de tweede helft. De druk hooghouden en Almkerk vastzetten op eigen helft. Shirley, Marleen en Safira namen de plaatsen in van Ilse S., Marieke en Quirine.

Na ruim 55 minuten gooide Jolanda de bal vanuit een ingooi naar Petra. Zij kon Chantal V. bereiken die de 0-3 in het net schoot. Een klein half uur voor het einde verstuurde Shirley een strakke pass op Petra die de bal in een keer raakte en 0-4. Kort daarop had Almkerk een goede kans maar Papendrecht-keepster Ilse V. stopte de inzet waarna Talitha de bal kon wegwerken. Een kwartier voor tijd kreeg Petra op een meter of dertig de bal in de voeten. Zij hield die als een acrobaat bij zich en schoot daarna de 0-5 tegen de touwen. Twee minuten later knalde Marleen na een pass van Chantal V. de 0-6 op het bord. Middels een afstandsschot redde Almkerk de eer. Daarna verlieten Chantal V. en Jolanda het veld voor Gabrielle en Danielle. In de slotfase werd niet meer gescoord waardoor de beste wedstrijd van het seizoen van Papendrecht Vrouwen 1 een ruime 1-6 zege opleverde. Met deze winst zijn goede zaken gedaan voor de ranglijst en staat Papendrecht stevig op de 1e plaats.