Storm Corrie zwiept maandag het water langs de kust fors op

0
648

Hoogwater Noordereiland Rotterdam

REGIO – Rijkswaterstaat verwacht maandagmiddag zeer hoge waterstanden in onze regio. Dat hangt samen met noordwesterstorm Corrie die haaks op onze kust komt te staan.

Bij Hoek van Holland komt het water maandagmiddag tot ruim 3 meter boven NAP. Dan is er officieel sprake van stormvloed. In Rotterdam wordt er morgenavond waarschijnlijk 2,62 meter boven NAP gehaald. Ook dat is veel hoger dan normaal, maar nog niet zo hoog dat de Stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland dicht moet.

In de nacht van zaterdag op zondag was het ook zeer hoog water. Onder andere in Vlaardingen liepen buitendijkse kades onder. Daarom waren daar delen van de Westhavenkade, Oosthavenkade, Maasboulevard en Wilhelminahaven afgesloten. In Duitsland was het veel erger. In Hamburg kwam een deel van de wijk Sankt-Pauli blank te staan.

Storm Corrie zorgt maandag naar verwachting voor windkracht 9 langs de Nederlandse kust. Er zijn windstoten mogelijk van meer dan 100 kilometer per uur. In verband met de verhoogde waterstand moeten schepen er rekening mee houden dat ze niet onder sommige bruggen door kunnen varen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond