Studio De Witt live vanuit studio aan de Schoorweg

0
116
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Door een storing in de studio werd Studio de Witt deze zaterdag uitgezonden vanuit de studio van RTV Papendrecht. Het radioprogramma van presentator Ben Corino was tussen 10.00 en 12.00 uur live te beluisteren op Papendrecht FM.

In het programma werd er aandacht besteed aan de bouw van de fietsenstalling bij het Dordtse NS station. Deze valt namelijk duurder uit dan de bedoeling was. Ook kwam het chemiebedrijf Chemours aan bod. Het vervoert nog steeds PFAS-afval naar Antwerpen, ondanks dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) eind oktober bekend maakte dat dat verboden zou worden.

Foto: Hans Hulswit

Tijdens de uitzending ging het ook over het sluiten van katholieke kerken tijdens de winter, omdat de energiekosten te hoog worden. En Dordrecht heeft een nieuwe stadsdichter: Swendeline Ersilia. Vorige week dinsdag werd zij door het college van Burgemeester en Wethouders benoemd. Als laatste werd er tijdens het programma aandacht besteed aan Spotlights On: het lichtspektakel in de Drechtsteden dat vorige week onder meer het Drierivierenpunt verlichtte. Ook kwam het kroegcollege bij het Dordtse Visser’s poffertjes voorbij.