Theatervoorstelling ‘Een ander licht’ nog tot eind maart te zien

0
340

Foto: Onno Roozen

DORDRECHT – Wie getuige wil zijn van de onmogelijke ontmoeting tussen Aelbert Cuyp en William Turner – twee schilders uit verschillende eeuwen – moet niet meer te lang wachten met kaartjes kopen voor ‘Een ander licht’. Theatergroep ‘De Kale’ speelt deze voorstelling namelijk nog t/m 27 maart.

De voorstelling is geïnspireerd op de tentoonstelling ‘In het licht van Cuyp’ en is tot nu toe zeer enthousiast ontvangen. Wat begint als een onverwachte ontmoeting tussen twee schilders uit verschillende eeuwen, met alle verwarring die daarbij komt kijken, ontwikkelt zich tot een confrontatie van levensopvattingen en artistieke drijfveren die de twee personages overstijgt.

‘Een ander licht’ wordt gespeeld op een mooie en zeer toepasselijke locatie in het oude centrum van Dordrecht: een monumentaal woonhuis op 250 meter van de Grote Kerk. Een speciale wandelroute leidt vanaf het museum naar de theaterlocatie. Een bezoek aan de tentoonstelling en de theatervoorstelling is goed te combineren en extra voordelig met het speciale combiticket.

‘Een ander licht’ is geschreven door Jeremy Baker met Vastert van Aardenne in de rol van Aelbert Cuyp en Stijn Westenend als William Turner. De regie is van Victor van Swaay.

De voorstelling wordt nog t/m 27 maart gespeeld op zaterdag- en zondagmiddag om 13.30 en 16.00 uur. De precieze data en de tickets zijn te lezen en te verkrijgen via: www.dordrechtsmuseum.nl/dekale