Toch nacompetitie voor Papendrecht

0
549

ROTTERDAM – In de laatste wedstrijd van de competitie is Papendrecht er niet in geslaagd om zich veilig te spelen en om de nacompetitie te ontlopen. Het verloor met 2-1 van XerxesDZB en eindigde op de 12e plaats.

In de wedstrijd kreeg Papendrecht de beste kansen maar die werden niet verzilverd. Pas tien minuten voor het eind van de wedstrijd slaagde Papendrecht er in om de opgelopen 1-0 achterstand in te lopen door een zeer nuttig doelpunt. Kort voor het eind leek Cerezo Drenthe de winnende goal te gaan scoren maar zijn aanval werd afgeslagen. Kort daarop maakte XerxesDZB de winnende goal en werd Papendrecht op de valreep gedwongen om deel te gaan nemen aan de nacompetitie om te voorkomen dat het degradeert naar de 2e klasse.

Het begin van de wedstrijd was voor XerxesDZB dat de bal makkelijk liet rondgaan. Papendrecht oogde nerveus en slaagde er niet in om een goede aanval op de mat te leggen. Toch waren de eerste kansen voor de bezoekers. Jarden van Ek kon na een lange aanval op de rand van het strafschopgebied in vrije positie uithalen maar de rappe aanvaller was te gehaast en schoot naast. Niet veel later was het Nick Kamerling die uit een corner een vrije kopkans kreeg maar ook de vetrekkende routinier kreeg de bal niet tussen de palen. Vervolgens was het de beurt aan XerxesDZB. Handenbinder Soefian de Koning kwam na een combinatie alleen voor Roy Rijntjes. Met een prima redding voorkwam de Papendrecht-keeper de achterstand. Papendrecht werd door de thuisploeg flink onder druk gezet en had het in die fase niet makkelijk. Alleen met counters kon Papendrecht gevaar stichten maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. Vlak voor rust ging het voor Papendrecht toch mis. Na balverlies op het middenveld, gevolgd door onvoldoende ingrijpen door de defensie, kwam de bal uiteindelijk bij Wembley Paulino Reyes die alleen voor Roy Rijntjes de keeper verschalkte met een lob.

Na de rust kreeg Papendrecht meer grip op de wedstrijd en creëerde kans op kans. Jarden van Ek kreeg een schietkans op de rand van de 16 maar zijn schot kon simpel gepakt worden door de uitstekende goalie Ferry Hagendijk. De volgende kans was voor Xavier Leenheer. Van een meter of twaalf kon hij de hoek uitkiezen maar zijn schot eindigde in de handen van Hagendijk. Ook de Rotterdammers kregen nog hun kansen. De grootste was voor Romi Mulder. In geheel vrijstaande positie leek hij de 2-0 binnen te koppen maar zijn kopbal verdween naast het doel. Tien minuten voor het einde, na vele wissels bij XerxesDZB, werd het toch gelijk. De bal viel na een corner voor de voeten van Jurvenny Bernadina die vervolgens raak schoot. Er was weer hoop. XerxesDZB liet de teugels wat vieren en Papendrecht ging op zoek naar de winnende treffer. Twee enorme kansen waren echter niet besteed aan de bezoekers. Jarden van Ek kon na een aanval via de rechterkant de bal bij de tweede paal binnenschuiven. De linkerspits raakte de bal echter volledig verkeerd. Hagendijk kon de bal simpel oppakken. Niet veel later kon Cerezo Drenthe, ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter, alleen richting Ferry Hagendijk. Waar vrijwel iedereen verwachtte dat hij de bal in de korte hoek zou binnenschieten, legde hij af op Jurvenny Bernadina. Dit gaf Hagendijk de gelegenheid om zich op de bal te werpen. Geen halve minuut later lag de 2-1 achter Roy Rijntjes. Met een snelle counter was XerxesDZB aan de overkant waar ongelukkig verdedigd werd en de 2-1 binnen werd geschoven. Deze dreun kwamen de Papendrechters niet meer te boven. Het is mouwen opstropen en via de nacompetitie proberen het eersteklasserschap te behouden.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars (Ruiz), Van der Werff, Leenheer (W. Tilroe), Saffignani, Bravenboer (Tomas de Brito), Van Wijk (Luciano), Drenthe (Van Ree), Van Ek.