Topwedstrijd in Dordrecht tussen EBOH en Papendrecht

0
369

DORDRECHT – De beide koplopers in de 2e klasse H, Papendrecht en EBOH, hebben er op zaterdag 29 oktober op het Dordtse sportpark Schenkeldijk een ware topwedstrijd van gemaakt. De talrijk opgekomen toeschouwers werden niet alleen getrakteerd op mooi nazomerweer maar kregen een meer dan aantrekkelijk wedstrijd te zien tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Zeker de eerste helft was meer dan het aankijken waard.

Papendrecht had weliswaar meer balbezit en het betere combinatievoetbal maar kreeg nauwelijks een uitgespeelde kans tegen de stugge en hechte verdediging van EBOH. Een afstandsschot van Norichio Nieveld, door de keeper net overgetikt, was het gevaarlijkste moment. Maar ook de Papendrecht-verdedigers deden van zich spreken. In het centrum speelden Cees Baars en vooral Jim Ruiz een puike partij en legden de normaal makkelijk scorende Noël Goossens aan banden waardoor bij EBOH de angel eruit gehaald werd.

In de tweede helft kwamen er spaarzame kansjes. In de 55e minuut kreeg Jay Luciano de vrijheid om op enkele meters voor het doel aan te leggen maar hij zag zijn inzet overgaan. Tien minuten later dacht EBOH op voorsprong te komen toen Jeremy Boshart een door Elvis Versluis genomen vrije trap binnenkopte. Tot opluchting van Papendrecht nam de soms wat warrig leidende scheidsrechter Pekaar het vlagsignaal van zijn Papendrechtse assistent over en annuleerde de treffer.

Papendrecht kreeg hierna nog een goede kans op de overwinning maar Djerrel Saffignani zag zijn schot in het zijnet belanden. In de slotfase begreep EBOH dat een gelijkspel het hoogst haalbare was en liet zich grotendeels terugzakken op eigen helft. En omdat Papendrecht niet in staat bleek deze vestiging te breken, werd de eindstand op 0-0 bepaald. Een juiste uitslag vonden overigens beide kampen na een boeiende wedstrijd.

Door het doelpuntloze gelijkspel blijft Papendrecht koploper op doelsaldo en stevent af op het binnenhalen van de eerste periode. Hiervoor resteren nog de wedstrijden tegen Heukelum, Streefkerk en het verrassend goed draaiende Alblasserdam.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Nieveld, Stellingwerf (Van Gorp), Saffignani, Luciano, Van Wijk.