Treinen rijden weer, maar check reisplanner

0
429

REGIO – De NS zegt dat bijna alle treinen maandagochtend weer volgens de normale dienstregeling rijden. Wel adviseert de vervoersorganisatie om kort voor vertrek nog even de reisplanner te raadplegen.

“Hier en daar kan een trein iets langer of korter zijn of er komt een andere trein voorrijden dan dat je gewend bent”, zei NS-woordvoerder Arno Leblanc tegen de NOS.
De dienstregeling is volgens hem een grote logistiek puzzel. “Gisteravond waren allerlei treinen en personeel op plekken waar je ze op dat moment niet wilt hebben. Het was niet betrouwbaar om toen op te starten. Dus is besloten om dat niet te doen en vannacht alles op orde te krijgen, zodat we nu weer goed op kunnen starten.”

Niet gehackt
Door een grote storing lag het treinverkeer zondag vanaf de middag plat. In eerste instantie kondigde de NS aan dat de problemen rond 17:00 uur opgelost zouden zijn. Maar dat bleek niet haalbaar. Ook om 20:00 uur was er nog geen oplossing en uiteindelijk reden er de hele dag geen treinen meer.
De oorzaak van de storing is nog onduidelijk. De NS zegt niet te zijn gehackt. Het systeem dat door de storing werd getroffen maakt de planningen voor treinen en het personeel. Ook de back-ups van het systeem werkten niet.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Rijnmond.