Tweede nederlaag binnen vijf dagen

0
120

SLEEUWIJK –  Ook de tweede uitwedstrijd binnen vijf dagen is door Drechtstreek met 2-1 verloren. Na Woudrichem was het nu buurman Sleeuwijk dat drie punten wist te veroveren. Door dit resultaat lijkt de tweede periode voor Drechtstreek onhaalbaar geworden. Die zal waarschijnlijk naar SVW gaan dat de wedstrijd tegen Heukelum uitgesteld zag worden.

Bij de start van de wedstrijd leek Drechtstreek vol goede moed. Het wist enkele serieuze kansen te creëren maar het slaagde er niet in om Sleeuwijk doelman Corné Dekker te passeren. Sleeuwijk was doeltreffender want al in de zevende minuut van de wedstrijd wist Petar Micic via een strakke omhaal al de 1-0 op het bord te brengen. Hierna werd de wedstrijd wat rommeliger maar Drechtstreek zette goed aan op zoek naar de gelijkmaker. Er ontstonden ook goede kansen maar in de afronding miste de ploeg de nodige scherpte. Zo werd een hard schot van Marco Vrolijk van de lijn gered en ging een strakke voorzet van Mart Wielaard net voorlangs. De corner die dat opleverde werd goed weggewerkt door de ploeg van Antoine van Pelt.

Kort na de rust wist Ties van Aggelen de gelijkmaker binnen te schieten. Hij kreeg de bal goed aangespeeld door Koen Lighaam en scoorde op fraaie wijze. Toch wist Drechtstreek niet door te drukken. Sleeuwijk trachtte via snelle counters de wedstrijd naar zich toe te trekken maar Drechtstreek doelman Marvin Straver wist zich met goed keeperswerk staande te houden.

Zo leek de wedstrijd op een remise af te stevenen totdat scheidsrechter Patrick de Meyer in de 74ste minuut een strafschop toekende aan Sleeuwijk. Het had er alle schijn van dat het – net als dinsdag tegen Woudrichem – wel een erg makkelijk gegeven strafschop was. Jeffrey Molhoek schoot goed binnen en met nog een kwartier te spelen deed Sleeuwijk er alles om de voorsprong niet meer te verspelen. Het enigszins ontregelende spel leidde bij de tegenstander tot enige irritatie. Drechtstreek bleef knokken voor een doelpunt en zette veel druk maar Sleeuwijk hield stand. Helaas voor de Papendrechters kreeg kort voor het eind van de wedstrijd de voor Patrick Kunst ingevallen Justin Blaauw nog de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter De Meyer.

Drechtstreek deed dus slechte zaken en zal alles op alles moeten zetten om uit de gevarenzone te blijven. Komende zaterdag ontvangt het thuis De Zwerver uit Kinderdijk. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.