Van Dik Hout en 3JS op Big Rivers Festival

0
404

DORDRECHT – Het duurt nog een week of acht, maar 15, 16 en 17 juli staat Dordrecht weer geheel in het teken van Big Rivers. Aan het bekende muziekfestival worden bovendien vier losse avonden toegevoegd, ‘Big Rivers at the Boulevard’. De organisatie maakte woensdag de eerste helft van het programma bekend.

Big Rivers keert dus terug naar de binnenstad zoals vanouds, maar voegt daar vier losse showavonden op de Spuiboulevard aan toe, waaronder La Fuente, de Vengaboys, Kenny B, Van Dik Hout en de 3J’s. “We zijn heel trots dat we naast onze programmering van blues tot tribute en soul naar jazz, nu ook een geheel nieuw podium kunnen bekendmaken. Onder de naam ‘At the Boulevard’ wordt door ons een heel aantrekkelijk landelijk bekend programma aangeboden” zegt Anouk van Milink namens de organisatie. En ook kersverse programmeur Nevyn van Nugteren heeft er zin in dit jaar: “Het wordt echt weer een feestje, er is heel veel te doen. Er staan grote namen, kleine namen die supergoed zijn. Het wordt weer een leuk weekend!”

At the Boulevard

Vrijdag 15 juli
Op vrijdagavond 15 juli start het nieuwe concept ‘At the Boulevard’ met een dance concept; ‘Friends on Friday’, waar de bekende dj’s La Fuente en Mr. Belt & Wezol op het podium staan.

Zaterdag 16 juli
Zaterdagmiddag 16 juli staat in het teken van Hollandse meezingers. René Karst, bekend van het nummer ‘Liever te dik in de kist’, maar ook ‘Ik geloof in mij’-ster René Le Blanc komen voorbij. Lokale acts Jan van Est en Feestduo DubbelDik treden ook op. De middag wordt afgesloten met ‘Martijn Fischer zingt hits van Hazes’. Zaterdagavond wordt een ‘foute’-muziekavond: ‘Q Music The Party – 4 Uur Fout’ zet niemand minder dan de Vengaboys op de bühne.

Zondag 17 juli
De zondag is bedoeld als een dagvullende show voor jong en oud. Op deze dag staan onder meer Van Dik Hout, Kenny B, de 3JS en Dordtse Prince-tributeband The Beautiful Ones op de Spuiboulevard. Het festival wordt afgesloten met een optreden van Q5. Vanaf morgen (12 mei) gaat om 12uur de verkoop van de early bird tickets online op de website van Big Rivers.

Big Rivers binnenstad
Big Rivers vindt dit jaar, net zoals voor corona, ook weer volop plaats in de binnenstad met een gratis programma. Tributeband-liefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen op het Grotekerksplein met onder meer ABBA Tribute, Happy Tunes en dit jaar Face 2 Face: The Ultimate Tribute to Elton John & Billy Joel. Deze laatste was onlangs te zien bij de SBS 6 show Battle of the Bands. Verder zijn er op andere podia alvast een paar artiesten bekend gemaakt zoals de Skadillacs, King of the World en Smelly Kitchen. De overige programmering wordt binnenkort bekend gemaakt.

MixNixx
Nieuw dit jaar is de samenwerking van Big Rivers met de app MisNixx. Binnen deze app staat alle festivalinformatie en -programmering op een rij, en kun je tussen alle podia navigeren.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.