Verdachte schietpartij Zwijndrecht blijft in de cel

0
74

REGIO – De 49-jarige Minh Nghia V., uit Dordrecht die verdacht wordt van de moord op de 66-jarige vrouw Michel uit Dordrecht en poging tot moord op haar 38-jarige dochter Anneke uit Rotterdam, moet drie maanden langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank donderdag besloten. Twee mensen die de politie hadden getipt met belangrijke informatie, krijgen allebei een deel van de beloning van 30.000 euro die het OM had uitgeloofd.

V., die ook wel Lucky wordt genoemd, wist vijf weken uit handen van politie te blijven nadat hij de twee vrouwen op klaarlichte dag op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht onder vuur nam. Zaterdag 25 februari werd hij op een bruggetje in Schiedam klemgereden door een speciale politie-eenheid.

Anneke had 15 jaar een relatie met V., die ze vorig jaar had beëindigd. Daarna zou V. haar constant hebben lastig gevallen, vertelde haar zus in het tv-programma Opsporing Verzocht. Uiteindelijk zou V. moeder en dochter na een middagje winkelen in Zwijndrecht hebben opgewacht en op hen geschoten hebben.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.