Vernieuwd Hof van Nederland nu weer open

0
270

Foto’s: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Het vernieuwde hof van Nederland is zaterdag officieel geopend door de Dordtse wethouder Rik van der Linden. Door de regenval moest er eventjes geïmproviseerd worden en werd de opening naar binnen verplaatst in de Augustijnenkerk. Uiteindelijk konden rond een uur of 12:00 de eerste bezoekers gratis naar binnen. De wethouder kreeg een rondleiding.

Actueel en interactief
Vanaf nu is het Hof actueler en interactiever volgens Femke Hameetman. Zij is de nieuwe artistiek directeur van onder andere het Hof en het Dordrechts Museum. Ook wethouder Rik van der Linden was zichtbaar onder de indruk en hij vindt het mooi dat het Hof met nieuwe impulsen toekomstbestendig is gemaakt.

Een toevoeging aan het nieuwe Hof zijn de zogenaamde ‘vrije geesten’. Deze vrije geesten zijn de audiotours in het museum. Onder andere Astrid Sy, presentator van Andere Tijden, en Raven van Dorst zijn hiervoor gestrikt.

Zaterdag waren er ook andere activiteiten rondom het Hof, waaronder muziek van Het Gezelschap en een beestenmarkt. Ook op zondag kunnen mensen het Hof nog gratis bezoeken.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.