Vernieuwde website en magazine voor MEE Mantelzorg

0
232

DORDRECHT – MEE Mantelzorg ondersteunt inwoners van diverse gemeenten die zorgen voor een ouder, kind, ander familielid of vriend die hulp nodig heeft door een beperking, aandoening of ziekte. Mensen die zorgen voor een dierbare vinden dit vaak vanzelfsprekend, maar makkelijk is het niet altijd. Op de vernieuwde website meemantelzorg.nl delen de mantelzorgconsulenten relevante informatie voor mantelzorgers én professionals die werken met mantelzorgers. Ook het e-magazine MantelMEE, waarvan het eerste exemplaar op 29 maart online gaat, staat boordevol informatie.

MEE Mantelzorg zet haar expertise en jarenlange ervaring in om mantelzorgers en professionals te ondersteunen in de gemeente Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld- Giessendam, Hellevoetsluis, Nissewaard, Hoeksche Waard, Brielle en Voorne- Putten. Ervaren consulenten helpen mantelzorgers en professionals met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Consulenten spreken mantelzorgers in ondersteuningsgesprekken en tijdens (cursus-)bijeenkomsten. MEE Mantelzorg wil mantelzorgers en professionals ook op andere manieren bereiken, dus ontwikkelde zij een gloednieuwe website en een prachtig e-magazine.

Website
Marianne Cannoo mantelzorgconsulent van MEE Mantelzorg legt uit: ‘Op de vernieuwde website kunnen mantelzorgers en professionals niet alleen praktische informatie vinden over de mantelzorgwaardering, ondersteuningsmogelijkheden en activiteiten, maar nog veel meer. Op de website is een kennisbank te vinden en is er meer te lezen over onderwerpen als jonge mantelzorgers, respijtzorg en wet- en regelgeving’.

E-magazine
MantelMEE moest om te blijven bestaan overstappen van papier naar digitaal. Patricia van der Put, mantelzorgconsulent en redacteur vertelt: “Behalve informatief is MantelMEE ook leuk om te lezen’ Het is gevuld met herkenbare verhalen, interviews, een puzzel, tips, een lezersvraag en nog veel meer’. Het mooie van het e- magazine is de bewegende beelden, overzichtelijke inhoud en de mogelijkheid om door te klikken naar interessante sites. Doordat letters vergroot kunnen worden en de voorleesfunctie is het e-magazine gebruiksvriendelijk.’, vult Patricia aan.

Online
Nieuwsgierige mantelzorgers en professionals kunnen vanaf 29 maart surfen naar zowel de nieuwe website als naar het e-magazine www.mantelmee.nl. Mantelzorgers die staan ingeschreven bij MEE Mantelzorg en netwerkpartners ontvangen het e-magazine drie keer per jaar in hun e-mailbox.