Vijf hobbyistische cadeau-ideeën

0
95

Partnercontent

Wil je iemand verrassen, maar zit je verlegen om cadeau-ideeën? Denk dan aan hobbyistische cadeaus, waarmee de ontvanger zelf iets moet doen. Diverse pakketten zorgen voor de nodige uurtjes vermaak en ontspanning. Een cadeau uitzoeken is ook een kwestie buiten de gebaande paden van het geurtje, flesje wijn of bosje bloemen durven treden. Bekijk deze vijf ideeën.

Houten bouwpakketten van BuilDIY

Probeer via-via te ontdekken of de jarige ook maar een klein beetje van knutselen houdt. Het bouwen van schaalmodellen en andere miniaturen wordt steeds populairder. Op de website van BuilDIY vind je diverse inspirerende voorbeelden van bouwpakketten. Wanneer je houten modelbouw cadeau doet, verrijkt de ontvanger er bovendien zijn interieur mee. De modellen van BuilDIY zijn uitermate decoratief vanwege de natuurlijke uitstraling. Er zijn zowel futuristische modellen als historische eyecatchers verkrijgbaar en de prijzen zijn aantrekkelijk.

Happy camper

Een ander sfeervol tafereeltje vormt de miniatuurversie van de Happy Camper, eveneens te vinden op de website van BuilDIY. Ook een bouwpakket dus. De ontvanger van dit cadeau kan hier zomaar aan verknocht raken. Het bouwen vergt de nodige concentratie, het resultaat (met lampje!) doet aan vakantie denken. Leuk cadeau voor feestvarkens die graag per camper over de wereld trekken – ook iets dat steeds populairder wordt. Verf en lijm zijn inbegrepen in het pakket.

Bierbrouwpakket

Hoe bier tot stand komt, is binnenkort niet langer een mysterie voor wie een bierbrouwpakket cadeau krijgt. Zoek online of bij je lokale cadeaushop een compleet pakket met een mini-biervat, de benodigde bestanddelen en materialen, handige instructies en eventueel te graveren glazen (dan maak je het nog persoonlijker). Verzin daar een leuke merknaam voor! Binnen pakweg een week is het brouwproces voltooid en wie weet mag jij komen proeven.

Fotopuzzel

Wat te denken van een legpuzzel van een foto van een vakantie, uitje, concert of andere heuglijke gelegenheid die je samen hebt meegemaakt. Puzzelen is even ouderwets als hip, er bestaan zelfs heuse toernooien. Net als miniatuurbouwen geeft het maken van een legpuzzel wat rust in het hoofd in drukke tijden. Fotopuzzels laat je simpel maken door de foto te uploaden en de gewenste opties aan te vinken. De zoekmachines helpen je verder.

Schilderspullen

We zijn massaal gaan schilderen. Niet de voordeur of de gevel, maar op het doek. Wellicht komt dit door de pandemie, maar hoe het ook zij: we leven ons op een fantasierijke manier uit en ervaring, talent of techniek zijn helemaal geen issues. Schilderspullen zijn bij warenhuizen zeer betaalbaar. Stel er een pakket samen met verf, kwasten, doeken en ezeltje en kom origineel uit de hoek!