Voor 100ste keer vervuilde grond gestort bij Chemours

0
270

Foto: RTV Dordrecht
REGIO – De actiegroep “Gezondheid voor Alles” heeft zaterdag voor de honderdste keer vervuilde grond gestort bij de poort van chemiebedrijf Chemours. Om het in de woorden van de actievoerders te zeggen: “retour afzender” van de in hun ogen door Chemours vervuilde grond.

Iedere zaterdag zijn Ton Schippers en Kees van der Hel erbij aan de Baanhoekweg. Bij de honderdste storting was het nog wat drukker, want ook vanuit de politiek was er ruimhartig steun voor de actie. Onder meer de Partij voor de Dieren, PVV, GroenLinks, OP, VSP, PvdA en CDA kwamen naar de toegangspoort.

Sceptisch
Schippers is wat sceptisch over de aanwezigheid van politieke partijen. Volgens hem is de aandacht er alleen omdat de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn. “Er staan hier normaal gesproken maar weinig mensen voor de poort. Er is weinig steun vanuit de politiek”, zegt hij.

‘Alles ging over gezondheid, behalve over Chemours’
Van der Hel wil de reden van het protest benadrukken: “Alles ging over gezondheid, behalve over Chemours. Maar dit is een essentieel onderdeel in het gesprek”, benadrukt Van der Hel.

De honderdste keer betekent niet de laatste keer, want over exact een week zijn de actievoerders gewoon weer terug bij de poort. “Tot het nul-uit-de-pijp-moment is aangebroken. Chemours moet niet weg, maar de uitstoot moet eruit.”

Dit bericht is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht