Vrijwilligers gezocht in Dordrecht

0
76

DORDRECHT – De deuren van Dordtse vrijwilligersorganisaties stonden zaterdag wagenwijd open om bezoekers kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk binnen hun organisatie. In totaal 48 organisaties deden mee aan de ‘Open Deuren Dag’.

De geur van zaagsel is goed te ruiken in het Ambachtshonk, waar hobbyisten aan de slag zijn met houtbewerking. “We zijn altijd wel op zoek naar vrijwilligers”, benadrukt Rolf van den Hoek van de gelijknamige stichting. “We draaien echt op vrijwilligers, bijvoorbeeld gepensioneerden met een bouwachtergrond die de passie hebben om het vak door te geven.”

Binnenvaartmuseum
Vrijwilligers zijn ook bij het binnenvaartmuseum Rene Siegfried van groot belang. “Je wordt aangestoken door het virus als je hier binnen bent geweest”, weet Jos Hubens. “Dan willen mensen op hun vrije dagen komen helpen. Er is heel veel onderhoud te doen aan de schepen die we hebben, maar ook het inrichten van het museum.” Ook de rondvaartboot bij het museum wordt op vrijwillige basis gedaan.

Aan de andere kant van het Wantij draait molen Kyck over den Dyck op volle toeren. “We hebben een enthousiaste club vrijwilligers, maar het is hartstikke leuk om in de molen te werken”, vertelt bestuurslid Harry Eskes. “We zijn nog op zoek naar wat aanvullingen, bijvoorbeeld molengidsen.” Hij hoopt op Open Deuren Dag nieuwe vrijwilligers te prikkelen.

Voorbeelden van andere organisaties die meededen aan de Open Deuren Dag zijn de Bibliotheek AanZet, Via Cultura, de Popcentrale en het Vogelnest.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.