649

Foto’s: aangeleverd

PAPENDRECHT – De jubileumwedstrijd van VV Papendrecht tegen FC de Rebellen is zaterdag eindelijk gespeeld, na lang te zijn uitgesteld. Het bleek dat De Rebellen al 665 dagen aan het wachten waren op een voetbalwedstrijd. De oud-profs waren gretig, enthousiast en sommigen hadden nog wat coronakilo’s aan het lijf.

Coach Mario Been probeerde zijn mannen vooral simpel te laten voetballen. Tegen de jonge fitte spelers van VV Papendrecht 1, gemixt met een aantal veteranen, was dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Peter Bouw maakte het eerste doelpunt. Een voorzet kwam bij hem in de zestien en waar iedereen dacht dat hij deze op de pantoffel nam, wipte hij hem subtiel over doelman Noah Zeeuw.

Ook het weerzien van ‘de giraffe’ Bert Duthler in de rood-zwarte kleuren was memorabel. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 1-1 stand, nadat Ricky van den Bergh een vrije trap erin schoot.

Legendes
In de tweede helft kwam de ene na de andere legende het veld in. Noemenswaardig was de invalbeurt van ‘man van glas’ Teus Baars. Hij haalde de twee minuten, waarna een zweepslag een einde maakte aan zijn invalbeurt. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 4-3 gewonnen door VV Papendrecht.