Waarom een sectionaaldeur een goede investering is

0
357

Partnercontent

Een sectionaaldeur is een moderne, praktische, duurzame en financieel interessante aanschaf. U knapt er de gevel mee op en investeert in de waarde van uw huis. Verdiep u hieronder in de vele voordelen van een dergelijk sluitsysteem voor uw garage.

Ruimtebesparing: hoe werkt een sectionaaldeur?

Een sectionaal garagedeur werkt volgens het principe van een rolluik dat voor veel winkelpuien is bevestigd: de garagedeur wordt omhoog geopend. Alleen worden de aan elkaar gekoppelde deurdelen niet opgerold, maar maken ze boven in de deurpost een bocht naar binnen. In geopende stand hangt de deur dus net onder het plafond. De rails houden de sectionaaldeur op zijn plek. Dit zorgt voor ruimtebesparing omdat er geen sprake meer is van openzwaaiende deuren.

Kou, vocht en stof, maar ook dieven buiten de deur

De sectionaaldeur wordt op maat gemaakt en heeft rubberen randen. Deze sluiten de garage hermetisch af voor vocht, kou en stof. Uw garage wordt goed geïsoleerd, hetgeen u op de stroomrekening terugziet. Zo wordt het ook in de wintermaanden aantrekkelijk om in de garage te klussen, en staat uw auto bovendien droog. Daarbij is deze onbereikbaar voor het inbrekersgilde: op een sectionaaldeur zit geen slot dat opengebroken kan worden, het sluiten gebeurt mechanisch.

Sober of juist sierlijk ontwerp

Voor elk huis is een bijpassende sectionaaldeur te vinden, eentje die niet per se opvalt maar wel de gevel een moderne boost geeft. Door het grote aanbod aan materialen, kleuren en andere opties geeft u uw eigen draai aan het geheel en knapt u de gevel op. Sierlijk dan wel sober.

Investering in de waarde van uw huis

Doordat een sectionaaldeur meer veiligheid biedt, beter isoleert, praktischer in het gebruik is en een minimum aan ruimte inneemt, wordt uw garage en daarmee het huis aantrekkelijker. Dat heeft weer positieve gevolgen voor de waarde van het perceel. In de makelaarswereld geldt een sectionaaldeur als een pre, net als een dakkapel, dubbel glas of zonnepanelen.

Hoe bestellen?

Via de website Bestelgaragedeur.nl werkt u met een speciale online configurator waarmee u de maten van uw gewenste garagedeur invoert. Bent u daar niet zeker van, maak dan gebruik van de speciale inmeetservice. De medewerkers komen dan op een door u genoemd tijdstip aan huis en u weet zeker dat alles tot achter de komma klopt. Daarna wordt het geheel gemonteerd en ervaart u het gemak en plezier van uw sectionaaldeur.