Wasko Kinderopvang en Kinderopvang Papendrecht gaan samen

0
108
Monica Siebes (l) en Rogier Vegter (r) tijdens het officiële tekenmoment

PAPENDRECHT – Maatschappelijke kinderopvangorganisatie Wasko en Kinderopvang Papendrecht (KOP) gaan verder als één organisatie. Monica Siebes, oprichter en eigenaar van KOP en Rogier Vegter, directeur-bestuurder van Stichting Wasko Kinderopvang hebben hun handtekeningen gezet onder de overdracht van KOP naar Wasko. Dit betekent dat op termijn de drie KOP locaties verder gaan als Waskolocaties.

Met het zetten van de handtekeningen is een vervolg gegeven aan de eerder uitgesproken intentie om samen verder te gaan als één organisatie. Door het bundelen van de krachten hopen de organisaties de gemeente Papendrecht en omgeving nog beter te kunnen voorzien van kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare kinderopvang. Daarnaast hopen de partijen de samenwerking met de gemeente Papendrecht en alle basisscholen verder te kunnen versterken.

“We zijn blij dat we samen met Monica Siebes en alle medewerkers van KOP deze mooie stap mogen zetten. Ieder kind heeft recht op een goede opvangplek en kinderopvang moet daarom toegankelijk en betaalbaar zijn voor zoveel mogelijk ouders. Met deze stap kunnen we daar samen beter invulling aan geven.” aldus Rogier Vegter.

Monica Siebes zal de eerste tijd de locaties blijven aansturen en samen met het MT van Wasko zorgen voor een soepele overgang voor kinderen, medewerkers en ouders. Daar ligt de prioriteit. Daarna zal zij bij Wasko een nog nader te bepalen functie gaan vervullen. Monica Siebes: “Ik ben erg verheugd dat we na maanden van intensieve voorbereiding naar buiten kunnen treden met dit positieve bericht. Ik neem dus geen afscheid van deze branche en zal mij samen met alle collega’s blijven inzetten voor kwalitatief goede en passende kinderopvang. Mijn ambitie is om, samen met Wasko, een veilige en uitdagende omgeving te blijven bieden waarin zowel kinderen als kinderopvang professionals zich optimaal kunnen ontwikkelen”.