Werelderfgoed Kinderdijk zoekt vrijwilligers

0
118

Foto: Hans Hulswit
REGIO– De beroemde molens van Kinderdijk torenen prachtig uit boven de polders van de Alblasserwaard. Toch zijn deze historische reuzen maar een klein onderdeel van een enorm samenspel tussen mens, techniek en natuur. De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk zoekt vrijwilligers om gasten van over de hele wereld hier meer over te vertellen.

Op zaterdag 6 augustus wordt een open dag georganiseerd voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens de open dag wordt meer verteld over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen het Werelderfgoed en wordt aan boord gegaan van de rondvaartboot om het gebied te leren kennen. Van gids tot schipper en van klusser tot host, er zit altijd wel een passende functie tussen voor een nieuwe vrijwilliger.

Goede begeleiding
“Het contact met gasten van over de hele wereld is een echte verrijking.” zegt de Stichting. “Daarnaast is de samenwerking met de andere vrijwilligers een leuke manier om je eigen kring uit te breiden. Veel van onze vrijwilligers willen voor geen goud meer weg! Wij hechten grote waarde aan een goede begeleiding, dus we gaan heel graag samen om tafel om te kijken of een vrijwilligersfunctie in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk wat voor jou is.”

Kijk voor meer informatie over de open dag en het aanmeldformulier op: www.kinderdijk.nl/opendag of bel 078-6912830. Aanmelden voor de open dag kan tot vrijdag 5 augustus.