Zaterdag 4 juni: veel fietsplezier In Papendrecht

0
398

PAPENDRECHT – Zaterdag 4 juni staat in Papendrecht in het teken van fietsen. Ten eerste is er weer een Wielerronde. Meer informatie daarover volgt later vanuit de organisatie zelf.

BMX
Daarnaast ligt er op de Markt een uitdagend BMX-parcours met allerlei obstakels. Kom je BMX-skills uittesten of verbeteren! Neem je eigen helm, MTB of BMX-fiets mee, of leen er één van de organisatie. Tussen 11:00 en 16:00 uur ben je van harte welkom. Fietsen op het parcours is op eigen risico, dus neem je ouders / verzorgers mee. Deelname is gratis!

Veiliger fietsen tot je 100ste
Bewegen is en blijft gezond. En ook als je een jaartje ouder bent, helpt fietsen om lekker in beweging te blijven. Daarom ligt er 4 juni tegelijk met de Wielerronde en het BMX-parcours nog een ander parcours op de Markt: een behendigheidsparcours.

Als men dat wilt, krijgt men op dat parcours tips om veilig op- en af te stappen, op de juiste manier te remmen en zo veilig mogelijk over een rotonde te fietsen.

Helaas blijkt uit cijfers dat een fietsongeluk in een klein hoekje zit. Zorg voor alert- en fitheid bij deelname aan het verkeer. Wanneer men mee wil doen, kan men langskomen bij de Wielerronde op 4 juni en ontvangt men meer informatie over Doortrappen. Deelname is gratis!

Doortrappen
Het behendigheidsparcours is onderdeel van het programma “Doortrappen” dat de gemeente samen met ROV*-Zuid-Holland uitvoert. Daarmee krijgen Papendrechtse senioren de mogelijkheid geboden om gezond te blijven fietsen. Doortrappen dus!

Maak een punt van nul
Het programma “Doortrappen” is een van de vele activiteiten van het ROV (Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid) Zuid-Holland. Het ROV is de uitvoeringsorganisatie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland. Belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag binnen de provincie Zuid-Holland de norm te maken en het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul. Dit doen we onder de noemer “Maak een punt van nul”.