FNV: overheidssteun, maar toch uren onbetaald inhalen

0
621

REGIO – Grote winkelketens laten medewerkers, ondanks overheidssteun, niet gewerkte uren inhalen. Dit zei Linda Vermeulen FNV Sector Handel in de uitzending van Studio De Witt van zaterdag 27 februari.

De grote winkelketens ontvangen tijdens de lockdown miljoenen subsidie om hun personeel in dienst te houden. De ketens verplichten hun werknemers om nu minder te werken en die uren, als ze weer open mogen, onbetaald in te halen. Na de sluiting van de essentiële winkels afgelopen december was er minder werk, vertelt Linda Vermeulen. Bij de FNV kwamen berichten binnen van werknemers van de Wibra dat men 35% van de uren moesten inleveren. Die uren moeten de werknemers inhalen als de winkel weer open gaat, maar daarvoor zullen ze niet meer betaald krijgen.

De Wibra, Hema, Action en Blokker kregen vele miljoenen coronasubsidie om werknemers tijdens de lockdown in dienst te houden. De uren werden voor een heel fors deel al betaald door de belastingbetaler via de NOW-regeling. De FNV wacht nu op de reactie van minister Koolmees van Sociale Zaken. Diverse Kamerleden stelden hier al vragen over, volgens Linda Vermeulen.

Bron: Studio De Witt