Papendrechtse terrassen wel neergezet, maar niet open

0
616

PAPENDRECHT – Op dinsdag 2 maart zetten de Papendrechtse restaurants de Ertepeller, Grand Café Willaerts, Il Mercato, Jut&Jul, PuurLoes, Grieks Restaurant Olympia en Urban Streetfood Bar de terrassen neer op anderhalve meter. De terrassen worden wel afgezet met lint, maar ontvangen geen gasten. Hiermee draagt men de boodschap uit dat ‘ook de horeca verantwoord open kan’.

Landelijk is besloten om op 2 maart de winkels weer gedeeltelijk te openen. Ook de contactberoepen mogen weer aan de slag. De horecabranche voelt zich achtergesteld. Zij hebben het afgelopen jaar het langste de deuren gesloten moeten houden.

Met de tekst ‘Terrasje pakken? Extreem besmettingsgevaar!’ verwijst man sarcastisch naar de vraag welk gevaar zij vormen voor de samenleving, met ‘een georganiseerde plek in de zon voor een kop koffie’. “Wellicht zijn wij juist onderdeel van de oplossing”, zo stelt men.

Horeca branche-breed zal er landelijk actiegevoerd worden. De genoemde restaurants zullen geen gasten ontvangen, zolang dit niet is toegestaan, uit respect voor de huidige regelgevingen. Het belang van ieders gezondheid staat voorop, maar de restaurants willen zo wel laten zien dat ze klaar zijn om op een verantwoorde manier hun gasten te kunnen ontvangen.