Uitnodiging voor “The Great Disconnect”

0
501

PAPENDRECHT – Puur Papendrecht nodigt iedereen uit om online de Canadese documentaire “The Great Disconnect” te bekijken.

Dit gebeurt in de vorm van een online bioscoop op donderdag 11 maart om 19:30 uur. Na de documentaire volgt er een workshop met als thema: “Eenzaamheid uit de wereld helpen, hoe doen we dat?”

In The Great Disconnect wordt onderzocht hoe het komt het dat we elkaar zo zijn kwijtgeraakt en welke oplossingen er zijn om de onderlinge contacten weer te herstellen. Wat in Canada speelt, geldt ook bij ons: welvaart creëert afstand en dat is slecht voor onze gezondheid. De vraag is hoe dit te overwinnen.

Het programma is als volgt:
– zet nootjes, popcorn en drankje alvast klaar;
– introductie op het thema en de film The Great Disconnect;
– The Great Disconnect wordt vertoond;
– in gesprek met elkaar: hoe helpen we eenzaamheid de wereld uit, ook in Papendrecht?

De film wordt in het Engels vertoond via een digitaal videokanaal en is niet ondertiteld. De digitale omgeving is te bereiken met een persoonlijke link en wordt beveiligd met een password. Een aantal dagen van tevoren ontvangt men de link.

Het inwonersplatform PuurPapendrecht.nl maakt het mogelijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en kennis met elkaar kunnen delen in deze tijd van eenzaamheid, lockdowns en avondklok.

Klik hier voor het aanmelden voor de online documentaire.