Bereikbaarheid nieuwe brandweerkazerne

0
514

PAPENDRECHT – Het PAB maakt zich zorgen over bereikbaarheid nieuwe brandweerkazerne. Tijdens de Commissie Ruimte van 3 maart is door de PAB fractie opnieuw aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie bij de nieuwe brandweerkazerne aan de Willem Dreeslaan.

Al bij de presentatie van de plannen voor de nieuwe brandweerkazerne zijn zorgen uitgesproken over de aanrijroute van de brandweermannen naar de nieuwe brandweerkazerne aan de Willem Dreeslaan. Het oorspronkelijke plan was dat die gebruik zouden maken van de opstelstrook voor het Afval Breng Station (ABS). Daar was het PAB geen voorstander van. Het plan is gewijzigd in een toegang tot het brandweerkazerneterrein via de uitrukuitgang.

Zaterdagmiddag 20 februari, de eerste mooie zaterdag, bleek de angst van de PAB fractie terecht. De toegang tot de brandweerkazerne was volledig versperd door wachtende auto’s voor het ABS terwijl ook aan de andere kant auto’s het doorgaande verkeer belemmerden. Er ontstonden gevaarlijke verkeerssituaties en een lijnbus stond in de wachtrij en liep vertraging op.

Bij een acute brandweeruitruk zou dit geleid hebben tot vertraging in de uitruktijd. De brandweermannen hebben immers geen zwaailichten en sirenes op de auto waarmee zij naar de kazerne komen. Het PAB is van opvatting dat de oude inrit naar het ABS, die in de oude situatie op zaterdag werd gebruikt, beschikbaar moet blijven bij drukte naar het ABS. Wethouder de Ruijter heeft desgevraagd geen toezegging gedaan de oude inrit open te houden.